Élet-Stílus

Kakát nem zavarja a bundabotrány

Kaká, a brazil válogatott oszlopos tagja megújította szerződését olasz klubcsapatával, azzal az AC Milannal, amely ellen a Juventus, Lazio és Fiorentina mellett hivatalosan is vádat emeltek a focibotrány kapcsán.

A 23 éves, jelenleg hazája nemzeti együttesét a németországi vb-n erősítő játékos szerződéshosszabbításának hírét a milánói klub jelentette be. A módosított kontraktus szerint a középpályás 2011-ig az AC Milan labdarúgója.

A lombardiaiak közleményéből kitűnik, hogy a megállapodást éjjel, a csütörtök esti brazil-japán mérkőzést követően írták alá a felek. Az itáliaiak a maguk részéről nem fukarkodtak a futballista dicséretével, amikor úgy fogalmaztak, hogy “Kaká a németországi Mundial csillaga, Brazília nemzeti válogatottjának a lelke és ideális jelölt a következő Aranylabdára”.

A milánóiak tudatták továbbá, hogy a labdarúgó, aki 2003-ban csatlakozott hozzájuk, “teljes bizonyossággal” meg fogja majd hosszabbítani a 2011-ben lejáró szerződését is. “Ez még csak a kezdet” – olvasható a közleményben, amelyben az új egyezség anyagi részleteiről semmilyen formában nem esik említés.

Kiderül az igazság?

Az AC Milan egyike annak a négy olasz elitklubnak, amely ellen – csütörtöki római bejelentés szerint – az itáliai futball bundabotrányának fejleményeként hivatalosan vádat emeltek.

Francesco Saverio Borrelli, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) megbízásából az ügyet kivizsgáló biztos konkrét neveket nem árult el, de annyit lehet tudni, hogy számos sportolónak is bíróság elé kell majd állnia, és 30 rendbeli feljelentés érkezett. A per a tervek szerint jövő szerdán kezdődik, és július végéig tart, hogy az UEFA időben megtudja: mely csapatok vehetnek részt a kontinentális kupasorozatokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik