Élet-Stílus

Toni, Olaszország reménysége

Az olasz szurkolók többsége Luca Tonitól, a Serie A gólkirályától várja, hogy a bundabotránytól és sérülésektől gyötört csapatot világbajnoki nyitányán győzelemhez segítse Ghána ellen.

Erre meg is van minden okuk, hiszen a Fiorentina csatára 47 év óta az első játékos, aki egy idényben elérte a 30 gólt az olasz élvonalban. “Amikor a másodosztályban futballoztam álmodni se mertem volna a világbajnokságról, most meg itt vagyok és tőlem várják a gólokat. Ettől szép igazán a futball” – mondta a 29 éves klasszis arra utalva, hogy három éve a Palermo színeiben még csak a Serie B-ben kergette a labdát.

Noha Toni 18-szor lépett pályára a válogatottban – ezalatt 7-szer volt eredményes – karrierje első nagy tornáján vesz részt, s mint megjegyezte, ez óriási motivációt jelent a számára.

Toni, Olaszország reménysége 1

Toni trükkjeiben bízik Itália (AFP)


Gondot jelenthet Marcello Lippi szövetségi kapitánynak, hogy nem számíthat Gennaro Gattusóra, és Alessandro Nesta is épphogy felépült sérüléséből, ráadásul Francesco Totti sem érte utol magát tökéletesen februári bokatörése óta. Ennek ellenére utóbbi két klasszis várhatóan ott lesz a squadra azzura kezdőcsapatában.

Az újonc Ghána ugyanakkor az esélytelenek nyugalmával várja a hannoveri összecsapást. “A nyomás Olaszországon van, mi először szerepelünk vb-n, úgyhogy nincs veszítenivalónk” – jelentette ki Matthew Amoah, akinek feladata Gianluigi Buffon kapujának bevétele lesz. Ratomir Dujkovic, az afrikai gárda szerb szövetségi kapitánya elmondta, leginkább az olaszok hat kiváló támadójától tart, mert teljesen mindegy melyikük kezd, mindannyian életveszélyesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik