Élet-Stílus

Rosicky ismét lesérült

Ráijesztett a cseh szurkolókra és a jövő pénteken rajtoló labdarúgó-világbajnokságra készülő válogatott vezetőire Tomas Rosicky, a csapat középpályása, miután a pénteki, Szaúd-Arábia elleni barátságos meccset követően úgy tűnt, komoly sérülést szenvedett. Keddre azonban kiderült, nincs akadálya németországi szereplésének.

A múlt héten a Borussia Dortmundtól az angol Arsenalhoz átszerződött kiválóság a lábát fájlalta a 2-0-ra megnyert összecsapást követően, ezért hétfőn alapos orvosi vizsgálatoknak vetették alá.

“Nagyszerű híreket kaptunk. Az eredmények szerint nincs komoly probléma Tomasszal” – mondta Karel Brückner szövetségi kapitány.

A szakvezető az újságírókkal tudatta továbbá, hogy csatára, a nemrég térdműtéten átesett Jan Koller a hétvégén már teljes értékű munkát végzett a kerettel és valószínűleg pályára lép a Costa Rica elleni, keddi felkészülési összecsapáson. Kiderült, hogy a támadóhoz hasonlóan térdsérüléssel bajlódó Tomas Galasek is egyre jobban van, s várhatóan néhány napon belül teljesen tünetmentes lesz.

Brücknernek egyedül Vladimir Smicer állapota okoz fejfájást, ugyanis a múlt héten combizomhúzódást szenvedett játékos vb-szereplése továbbra is erősen kérdéses.

A cseh válogatott június 12-én az Egyesült Államok csapata ellen mutatkozik be a németországi világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik