Élet-Stílus

Kiadná a hibrid titkait a Honda

Hajlandó lenne hibridtechnológia-tudását megosztani más autógyártóval a Honda, ha cserébe a másiktól hozzájutna dízeltechnológiához.

A japán autógyártó hajlandó lenne együtt dolgozni egy vagy több konkurensével dízel és hibrid járművek fejlesztésén. „Ha megfelelő megkeresés érkezne hozzánk, mérlegelnénk a technológiacsere lehetőségét” – mondta a Honda elnöke, Takeo Fukui a Nihon Keizai Shimbun japán gazdasági lapnak.

Pár hete jelentette be a Honda, hogy 2009-ben szeretnének piacra dobni egy hibridhajtással szerelt kisautót. A következő három évben többek között egy új dízelmotoron is dolgoznak majd, amely ugyanolyan tiszta üzemű lesz, akár egy benzines. Mindemellett egy üzemanyagcellás szériamodellt is fejlesztenek. Mindkettőt szeretnék majd az amerikai piacon is bevetni, ahol 2009-től erőteljesen megszigorítják a károsanyag-kibocsátási normákat.

Egyelőre nem egyértelmű, mely gyártó dízeles tudására vágyik a Honda. Tippünk szerint szóba jöhet a Fiat, a PSA/Ford és a Volkswagen is, amely vállalatok jelentős technikai tudással rendelkeznek e téren, és azt már megosztották másokkal is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik