Élet-Stílus

Géltechnológia a nyomtatásban

A Ricoh a már megszokott tintasugaras és lézertechnológia vetélytársaként bemutatta saját fejlesztésű, gélalapú nyomtatóit. A lézernél olcsóbb, a tintasugarasnál gyorsabb technológiát alkalmazó első modellek már megjelentek.

A legújabb fejlesztésű nyomtatási technológia versenyre kényszeríti a hagyományos lézer- és tintasugaras technológiát alkalmazó gyártók nagy részét. A Ricoh a géltechnológiában látja a lézer- és a tintasugaras technológia előnyeit ötvöző új nyomtatási eljárást.

A berendezésekben használt gélalapú, nagy viszkozitású tinta még a normál irodai papíron sem üt át, a széles nyomtatófejjel meglehetősen nagy sebesség érhető el, a precíz szalagos papírtovábbítási rendszernek köszönhetően pedig a kis irodai szegmensben is elérhetővé válik a kétoldalas nyomtatás.

A dokumentumok különleges feldolgozását elvégző Level Color módban lehetségessé válik a közel fekete-fehér áron történő színes nyomtatás. A géltechnológián alapuló, elsősorban a kis irodai és munkacsoportos környezetbe pozícionált nyomtatóit alacsony hardver- és üzemeltetési ár jellemzi.

A berendezések a nyomtatási költségek nyomon követésére alkalmas fedettség- és lapszámlálókkal rendelkeznek, így az összes költség könnyen kézben tartható. A webes és integrálható menedzsmentrendszerek lévén akár nagy irodai környezetbe is könnyen beilleszthetők.

A Ricoh ma bemutatott irodai, illetve vállalati környezetbe tervezett nyomtatóit ősszel a géltechnológiás megoldású multifunkcionális modellek követik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik