Élet-Stílus

Neville: nincs több kifogás

Gary Neville szerint az angol válogatott tagjai nem hozakodhatnak elő újabb kifogásokkal, ha idén nyáron nem nyerik meg a világbajnokságot.

További hírek, érdekességek a csapatról.

A Manchester United védője szerint a német tornán van a legnagyobb esélye arra, hogy hazája válogatottjával komolyabb sikert érjen el. Gary Neville úgy érzi, hogy a csapat minden egyes tagjának kimagaslóan kell teljesítenie, és vállalnia kell a rábízott feladatokat. „Idén van a legjobb esélyem, és feltehetően utolsó alkalmam arra, hogy világbajnok legyek. Reálisan kell gondolkoznom: a következő vb idejére már 35 éves leszek.”

„Senki nem hivatkozhat különböző kifogásokra: teljesen mindegy hogy sérülésről vagy valami másról van szó. Most már lassan hat éve arról beszélünk, hogy az idei vb-n jól kell teljesítenünk. 2002 óta más sincsen napirenden, hiszen a válogatott játékosainak jelentős része mostanra érkezett el pályafutása csúcsára.” – mondta Sven-Göran Eriksson csapatának az egyik legtapasztaltabb tagja Michael Owenre, Frank Lampardra, John Terry-re és Rio Ferdinandra utalva.

„Ne értsenek félre, 2008-ban az eb-n és négy év múlva, a következő vb-n is nyerhetünk, de addigra már minden bizonnyal más játékosok alkotják a válogatott gerincét. Ezért az említett társaimnak és természetesen nekem sem szabad különböző kifogásokkal előhuzakodnunk. Nem siránkozhatunk rossz döntések, kihagyott tizenegyesek vagy gyenge teljesítmény miatt. Ezek olyan dolgok, amikkel számolni kell, de az adódó lehetőségeinket ki kell használnunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik