Élet-Stílus

Lemondott az olasz futballszövetség elnöke

Egy hónappal a németországi világbajnokság rajtja előtt lemondott posztjáról Franco Carraro, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke. A 66 éves sportvezető hétfőn délelőtt közölte döntését a nemzeti olimpiai bizottság vezetőjével, Gianni Petruccival. Carraro indoklásában azt közölte: lépésével levonta a következtetést a múlt héten kirobbant bíróbotrányból.

“A szövetségre a következő hónapokban fontos feladatok várnak, s ezeket semmi nem árnyékolhatja be” – mondta. Petrucci várhatóan kedden tárgyal munkatársaival a távozó Carraro lehetséges utódjáról.

A FIGC a múlt héten az ügyészséggel közösen játékvezetők manipulálásának vádjával vizsgálatot indított Luciano Moggi, a Juventus főigazgatója, illetve Antonio Giraudo, a torinói klub ügyvezetője ellen. A szervezet birtokában állítólag olyan telefonbeszélgetések felvételei vannak a 2004/2005-ös szezonból, melyeken Moggi a rangadókra “megrendeli” a játékvezetőket, illetve a kijelölt bírókkal is beszél a torinóiak számára kedvező eredmény érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik