Élet-Stílus

Tudnivalók a csapatról

FIFA világranglista: 47
A szövetség elnöke: Oliver Camps
Web: www.tnt.fifa.com
A szövetség alapítása: 1908
FIFA-tagság: 1963 óta

Eddigi szereplések:
Újonc

Első alkalommal szerepelhet világbajnokságon a karib-tengeri ország válogatottja. Ez már önmagában is egy kisebb csoda, és a Leo Beenhakker holland bajnoktréner által dirigált trinidadi válogatott újabbakra készül. Ha reálisan nézzük az erőviszonyokat, akkor a miniállam csapata nem fog továbblépni a csoportjából sem.

Az 1962-ben függetlenné vált, Venezuela partjainál fekvő két sziget csapata már tíz alkalommal kísérletezett a kijutással, és a tizedik alkalom meghozta a szerencséjüket. A legtöbb selejtezőmérkőzést – pontosan húszat – játszó válogatottnak Bahrein ellen kellett pótselejtezőt vívniuk: az idegenbeli döntetlent követően otthon kiharcolt egygólos győzelem azt jelentette, hogy ott lesznek Németországban.

A csapat legnagyobb sztárja az a Dwight Yorke, aki sokak szerint már évekkel túl van pályafutásának a csúcsán. A Real Madriddal illetve az Ajaxszal spanyol és holland bajnokságot nyerő Beenhakker mester azonban visszahívta a válogatottba a 33 éves csatárt, aki azóta ismét úgy küzd a pályán, mint a legjobb Manchester United-es időkben. Az angol másodosztályban futballozó Stern John okozhat még meglepetést. A csatár 91 alkalommal húzta fel a címeres mezt, és összesen 62 alkalommal kényszeríttette kapitulálásra az ellenfelek kapusait. A selejtezők közben érkező Beenhakker hívta vissza a csapatba Russell Lapatyt is. A karibi országban olyan tisztelet övezi a középpályást, amiről Angliában Beckham is csak álmodozhat. Ezzel a rajongókat is maga mellé állította a felettébb eredményes edző, és Lapaty is meghálálta a bizalmat. Beenhakker érkezése után még négy selejtező volt hátra. Mindegyiket megnyerte Trinidad és Tobago, míg végül a Bahrein elleni párharcból is győztesen kerültek ki. A vb-n azonban még keményebb csatákra kell felkészülniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik