Élet-Stílus

Schumacher és Briatore újra együtt?

Továbbra sincs biztos információ arról, hogy Michael Schumacher marad-e a Forma–1-ben, és ha igen, akkor hol versenyez majd. Pletykából annál több van, állítólag most épp a Renault-hoz tart.

Schumacher és Briatore újra együtt? 1

Õ már tudja, csak titkolózik? (Vezess.hu)




Schumacher és Briatore újra együtt? 2

Élpilóta nélkül maradhat (Vezess.hu)

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint Flavio Briatore szeretné a Renault-hoz csábítani a hétszeres világbajnokot. Ezt Willi Weber, a pilóta menedzsere is elismerte: „Régóta ismerjük egymást, szoktunk beszélgetni. Flavio azt mondta, mielőtt aláírunk a Ferrarihoz, vele is beszéljünk még egyszer, érdekelné Michael szerződtetése. Én azt válaszoltam neki, hogy amíg Michael nem döntött a folytatásról, addig senkivel nem tárgyalunk. Ám elsőként a Ferrarival beszélünk majd.”

Lehet, hogy Briatore megint jól keveri a lapokat? Elképzelhető, hiszen Michael Schumacher tavaly kijelentette, hogy csak év közepén dönt a folytatásról, és csak akkor hajlandó újabb évekre aláírni a Ferrarihoz, ha versenyképes autót kap. Ez eddig nem igazán jött össze a vörösöknek.

Ám köztudott, hogy a Renault csapat nem szórja a pénzt, Michael Schumacher viszont a legjobban kereső pilóta a mezőnyben, ami komoly ellentét. Ám valószínűleg Schumachert nem motiválja annyira a pénz, mint mondjuk egy újabb világbajnoki cím. Így elképzelhető, hogy olcsóbban is hajlandó átülni a mezőny jelenleg első számú csapatának versenyautójába.

Hasonlóan gondolkodott Ayrton Senna is 1994-ben, aki azért igazolt el hat év és három világbajnoki cím után a McLarentől a Williams csapathoz, hogy újra világbajnok lehessen. Mindazonáltal Schumacher a személyes szponzoraitól jócskán kapna pénzt.


Schumacher és Briatore újra együtt? 3

Itt még a Benettonban Schumacher (Vezess.hu)

A történetet még pikánsabbá teszi, hogy több lap információi szerint Kimi Räikkönen már rég aláírta szerződését a Ferrarival. Sőt, azt is tudni vélik, hogy hamarosan bejelentik a finn leigazolását. Ez pedig azt jelentené, hogy ha Schumacher maradna, házon belül kapna igazán komoly ellenfelet, ilyen helyzettel pedig eddig nem kellett megküzdenie.

Schumacher korábban is dolgozott már együtt Briatoréval, két világbajnoki címet is nyert a Benetton színeiben 1994-ben és 1995-ben, utóbbit már Renault-motorral. Ha Räikkönen tényleg a maranellóiaknál folytatja, Briatorénak is lépnie kell, hiszen Alonso a McLarenhez igazolt, így szüksége lehet egy igazi nagyágyúra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik