Élet-Stílus

Ford: 30 százalékkal nőttek az eladások

A Ford az idén az első negyedévben 5.197 darab járművet értékesített Magyarországon, 29,5 százalékkal többet, mint tavaly az első három hónapban – tájékoztatta a Ford Motor Hungária Kft. az MTI-t.

Személygépkocsiból 4205 darabot értékesítettek, a 35,17 százalékos növekedésben a Fiesta, a Fusion és a Mondeo volt a húzóerő. Haszongépjárműből 987 darab kelt el, 10,16 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor, a növekedés a Transitnak tulajdonítható.

Mivel a teljes magyar autópiac az első három hónapban – a tényleges piaci viszonyokat legjobban mutató regisztrációs adatok alapján – 8,94 százalékot emelkedett, ez azt is jelenti, hogy a Ford 1,73 százalékkal 10,89 százalékra tudta piaci részesedését növelni, ezzel megerősítette második helyét az importőrök rangsorában.

A Ford növekedése már hosszabb ideje töretlen Magyarországon – mutatott rá Laky Andrea, a Ford Magyarországért és Szlovéniáért felelős ügyvezető igazgatója. Azzal, hogy a kis- és közepes haszongépjárművek trendje is remélhetőleg tartósan megváltozott, remény van arra, hogy az idei év a tavalyihoz hasonlóan sikeres lesz a Ford számára – tette hozzá.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) korábbi adatai szerint a Ford tavaly összesen 17 451 új járművet adott el Magyarországon, ez 23,8 százalékos növekedés volt 2004-hez viszonyítva. A Ford piaci részesedése a 2004-es 6,8 százalékról 8,8 százalékra emelkedett tavaly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik