Élet-Stílus

Az egyház a neten támadja A Da Vinci-kód állításait

Az amerikai katolikus egyház internetes honlapot indított, hogy megcáfolja Dan Brown A Da Vinci-kód című regényének állításait.

A Jesusdecoded.com című honlap célja, hogy “pontos információkat közöljön Jézusról, a katolikus tanításról és A Da Vinci-kódban említett más témákról” – fejtette ki csütörtöki közleményében az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciája (USCCP).

A honlapon teológusok, kommentátorok, szakértők cikkei és mások magyarázó írásai találhatók – közölte az USCCB, amely a honlappal párhuzamosan dokumentumfilmet is készített ugyanebből a célból.

Francis Maniscalco, a püspöki konferencia kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a kezdeményezés nem önvédelmi reflex. Az újságírók megkérdezték tőle, hogy egy regény, még ha sikerkönyv is, okozhat-e súlyos károkat egy egymilliárd hívőt számláló egyház számára. “Nem, hosszú távon nem. De nem erről van szó, hanem az Anyaszentegyháznak minden egyes hívő iránti pásztori aggodalmáról, illetve az afeletti törődéséről, hogy milyen képük van Jézusról” – magyarázta a püspöki konferencia kommunikációs igazgatója.

A világszerte közel 40 millió példányban eladott regény alaptételnek fogadja el, hogy Mária Magdolna Jézus felesége volt, és a frigyből utódok származtak, amit a Vatikán és a katolikus egyház két évezreden át eltitkolt.


A regény alapján készülő filmet Ron Howard rendezésében, a főszerepekben Tom Hanksszel, Audrey Tautou-val és Jean Renóval május 19-én mutatják be az Egyesült Államokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik