Élet-Stílus

Ingyenes adatbázis-kezelő az IBM-től

Kis és közepes vállalatok, magánszemélyek, egyesületek, alapítványok a legfőbb célközönsége az IBM Magyarország által február 7-től kínált, ingyenes DB2 adatbázis-kezelőnek, a DB2 UDB Express-C Edition-nek.

Az IBM ingyenes, nyílt forráskódú, az Apache Geronimora épülő WebSphere Application J2EE alkalmazásszerverével kiegészítve bárki teljes értékű internetes alkalmazáskörnyezet hozhat létre. A termékek Windows és Linux környezetben is használhatók, így a lehető legalacsonyabb összköltségű megoldások kiépítésére nyílik lehetőség. Az ingyenes DB2 adatbáziskezelő, míg az ingyenes webszerver az IBM oldalain találhatók.

A letölthető csomag tartalmazza a vállalati alkalmazások futtatásához szükséges legfontosabb komponenseket, így az IBM nyílt forráskódú J2EE alkalmazásszerverét, és az IBM legnépszerűbb adatbázis-kezelőjének új, ingyenes verzióját.

A DB2 Express-C egy DB2 adatszerver, olyan csomagban, amelyet az IBM kifejezetten a szoftverfejlesztés, telepítés, újraelosztás és alkalmazásokba való beágyazás területén történő felhasználás céljára dolgozott ki. A DB2 Express-C-hez ingyenes közösségi támogatás vehető igénybe az IBM szoftverfejlesztők számára fenntartott segédeszköze, a developerWorks-ön rendelkezésre álló új, nyilvános fórumon keresztül, amely IBM által kínált opcionális díjfizetéses támogatással egészül ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik