Élet-Stílus

Világzene-sorozat a Művészetek Palotájában

A Művészetek Palotájában új koncertsorozat indul Senki földjén címmel, kortárs, könnyű- és világzenét játszó előadók részvételével. Szombat este a Yengibarjan és a Motion Trio lép fel, őket követi a Balanescu Quartet január 12-én.

Szombat este fél nyolctól a Yengibarjan Trió játszik. Az együttes alapítója David Yengibarjan, az örményországi Jerevánból 1995-ben telepedett Magyarországra, pár év alatt igen sikeres és keresett harmonikás lett. Együttesét 1999-ben hozta létre, eddig két albumuk jelent meg. Amit triójával játszik, az egyaránt megközelíthető a tangó és a jazz, az örmény és a zsidó népzene felől.

Az ugyancsak szombaton fellépő lengyel származású Motion Trió 1996-ban alakult, a tagok zeneakadémiát végeztek, lemezeikkel beutazták a világot, mégsem mulasztják el, hogy a koncerteken túl néha kiálljanak kicsit “utcamuzsikálni”. A három harmonikás egyedi hangzásvilágot teremt, amelyet a magyar közönség is ismerhet, hiszen több lemezük is megjelent már. Januárban még két alkalommal lesz ebben a sorozatban koncert a Művészetek Palotájában.

Január 12-én a román származású Balanescu Quartet, január 21-én pedig a Lajkó Félix és együttese kínál zenei csemegéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik