Élet-Stílus

Ellenálló csirkék kitenyésztésével próbálkoznak Kínában

A kínai tudományos akadémia genetikusan módosított csirkéket és tyúkokat kíván kitenyészteni, amelyek ellenállóak lennének a madárinfluenza vírusával szemben.

“Kisebb szakértőcsoportot hozunk létre, amely a madárinfluenza hatásait tanulmányozza majd genetikusan módosított csirkéken és tyúkokon” – közölte Tang Hung (Tang Hong), a tudományos akadémia biofizikai főosztályának a tagja a Beijing Youth Daily című angol nyelvű kínai napilappal. Az akadémián belül külön csoportot hoztak létre a vírus tanulmányozására, oltóanyagok és antibiotikumok kifejlesztésére. A lap szerint kínai tudósok már folytattak genetikai kísérleteket a madárinfluenza vírusával fertőzött egereken.

A kilencvenes évek vége óta Kína jelentős eszközöket fordít genetikusan módosított szervezetek kutatására és előállítására, elsősorban a rizs esetében. Ennek ellenére Kínában nem engedélyezik sem a genetikailag módosított rizs termesztését, sem annak importját.

Kevesebb mint két hét alatt négy madárinfluenza-gócot jeleztek Kínában. Az egészségügyi minisztérium nem zárta ki, hogy a betegség okozta egy 12 éves lány halálát az ország középső részén fekvő Hunan (Hunan) tartományban. Ez lenne az első eset Kínában, amikor a betegség emberre is átterjedt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik