Élet-Stílus

Sikeres a milliondollarhomepage.com

Egy brit fiatalember egyedi ötletének köszönheti a gyors meggazdagodását. Alex Tew létrehozott egy internetes oldalt, amelyen egymillió képpontot kínált eladásra – reklámfelületként.

A világháló az a hely, ahol az emberek többsége inkább pórul járt, ha gyors meggazdagodást remélt és csak néhány szerencsés felhasználónak adatott meg az a lehetőség, hogy igazi milliomossá váljon. Utóbbiak közé tartozik Alex Tew, 21 éves brit egyetemista. Tew idén augusztus végén indította útnak a Million Dollar Homepage nevű weboldalát, ami rövid idő alatt sikeres lett.

“Mindig is az ötletek embere voltam. Nyáron anyagi gondjaim lettek és azon gondolkoztam, hogyan tudnám előteremteni a nottinghami egyetemre való beiratkozásomhoz és az első tanévhez szükéges 10 ezer dollárt. Ekkor jött az őrült ötlet” – nyilatkozta a 21 éves brit fiatalember. A minimálisan megvásárolható reklámfelület tízszer tíz képpont volt, amire azért volt szükség, hogy a reklámok biztosan láthatóak legyenek. Egy ekkora reklámlehetőségért Tew száz dollárt kért el. Cserébe a hirdető nemcsak a reklámfelületet kapta meg, de az arra való kattintással közvetlenül az ő oldalára jutnak a felhasználók. S az ötlet bejött.

A honlapon semmilyen tartalom nincs, csak reklámok

Hat héttel a Million Dollar Homepage beindítása után a honlap már-már kaotikusnak tetszik, bár van egyfajta “szépsége”. Egymás mellett hirdetnek online-kaszinók, hotel-szállásfoglalásokat kínáló, japán síutakat és más utazásokat közvetítő cégek. A legtöbb hirdető kis- és középvállalkozás. Eddig az egymillió képpontból 407 ezer kelt el. A fantasztikus ötlet Tew-nek eddig 200 ezer dolláros bevételét hozott. Sokan megpróbálták lemásolni az oldalt, ám a kópiák már nem ennyire keresettek.

“Az ötlet egyszerűségében nagyszerű. A hirdetőket az újdonság varázsa és az egyedisége fogta meg” – állítja a nottinghami egyetem innovációs intézetének vezetője, Martion Blinks professzor. Az oldalon hirdető arizonai engineseeker.com portál üzemeltetője, Chris Magras szerint a befektetésük bőven megtérült, hiszen a napi oldallátogatottságuk az eddigi 40 ezerről pár héten belül 60 ezerre nőtt.

Tew ugyanolyan szerényen él, mint eddig, csupán néhány pár zoknit, valamint egy webkamerát vett a pénzéből és azt ecseteli a blogjában, hogy a gyors meggazdagodásnak van egy hátulütője: nem tud annyit sportolni, mint korábban és attól fél, hogy el fog hízni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik