Élet-Stílus

A Microsoft a Yahoo-val szövetkezik

Néhány napja lépett a Sun és a Google szövetségre, amelyre elég gyorsan érkezett válasz a Microsoft azonnali üzenet küldő frontjáról. A legújabb bejelentés szerint a Yahoo-t választotta partnerének a Redmondban működő vállalat.

A szövegszerkesztők piacán indult Sun-Google támadás után, a Magyarországon járt Microsoft Office platform fejlesztésért felelős alelnök azt nyilatkozta a sajtó képviselőinek, hogy noha fontos figyelni a konkurencia lépéseit, amíg szignifikáns növekedést nem tapasztalnak valamilyen fronton, addig arra általában nem reagálnak agresszívan.

Láthatóan a Office területen a Microsoft biztosítottnak érzi pozícióit az ingyenes programokkal szemben, de amint a legfrissebb bejelentés mutatja az azonnali üzenetküldők frontján a csata kiélesedett. Az internet telefóniára komolyan készülő vállalatok most keresik a partnereket a piac újrafelosztásában.

A mostani Yahoo-együttműködés két nagy üzenetküldő közös céljait fogalmazza meg az interoperabilitás keretein belül. A két szolgáltatás közötti „híd” segítségével a felhasználók láthatják egymást az MSN Messenger és Yahoo Messenger barátok listáján anélkül, hogy változataniuk kellene kedvenc programjukon. Ez azt jelenti, hogy a két kommunikációs háló felhasználói akadály nélkül kommunikálhatnak egymással anélkül, hogy le kellene mondaniuk az eddig használt rendszerről.

A két üzenetküldő közösség felhasználói száma becsült értékek szerint összesen körülbelül 275 millióra tehető. Ezek a közösségek rendkívül fontosak az innovatív szolgáltatások bevezetésében, hiszen mivel már rendelkeznek kommunikációs programmal, könnyen térnek át egy magasabb szintű IP kommunikációra, internet telefóniára, avagy értéknövelt előfizetéses szolgáltatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik