Élet-Stílus

Harry Potter könyvek iPod-on

Az angol nyelvterületen igen divatos audio-könyv készült a bestseller Harry Potter sorozatból, amelyhez most már az iPod rajongók is hozzájuthatnak.

A mostanra milliomossá vált J.K.Rowling érthetően igencsak vigyáz a szellemi tulajdonaira, a rekord példányszámban kiadott könyvei eljutottak a világ szinte minden tájára, az interneten azonban sokáig csak kalóz változatok forogtak.

A számtalan nyelven megjelent könyvet mindeddig nem lehetett legálisan letölteni az internetről, mivel a szerző nem látta biztosítottnak könyvei internetesített verziójának jogvédelmét.

Most azonban komoly ajánlatot kapott az alkotó, amelyre nehéz volt nemet mondani. Az Apple mind a hat könyv audio-book formátumban való forgalmazásának jogát megszerezve, a sokak által kedvelt sorozatot elérhetővé tette az iTunes felhasználók részére.

A Harry Potter e-book formátumú megjelenésével kapcsolatban is folynak tárgyalások, de az alkotó szerzői jogi képviseletét ellátó ügyvéd Neil Blair szerint, még nincs konkrét terv a könyvek letölthető (e-book) formátumának megvalósítására.

A Harry Potter rajongók az eBay online aukcióin korábban is hozzájuthattak számos illegális verzióhoz, amelyet általában lelkes amatőrök készítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik