Élet-Stílus

A részvényesek jóváhagyták az Adobe-Macromedia egyesülést

A két cég egyesülésének folyamata biztosan halad tovább a kijelölt úton: a közgyűlésükön mind az Adobe, mind a Macromedia részvényesei jóváhagyták a tranzakciót.

Az Adobe részvényeseinek közgyűlésén, ahol az összes részvényes 75 százaléka volt jelen, 99 százalékuk voksolt a felvásárlás mellett, míg a Macromedia közgyűlésén, ahol a részvényesek 73,2 százaléka szavazott, az arány 99,8 százalékosos volt, amelyet meggyőző végeredménynek tekinthetünk. A megállapodás szerint a Macromedia részvényesek minden törzsrészvényükért 1,38 Adobe törzsrészvényt kapnak a tranzakció befejezésekor.

Maga a felvásárlás – a felügyeleti engedélyektől függően – várhatóan 2005 őszén fejeződik be. Ezzel új fejezet kezdődik mindkét – ekkor már egy – cég történetében. Az egyesülés oka nem a financiális hatékonyság növelése, hanem egy olyan nagy és komoly szoftverfejlesztő cégcsoport létrehozása, amely bármilyen kihívással megbirkózik, és elég ereje van ahhoz, hogy a már bevált és sikeres technológiákat megőrizve és továbbfejlesztve fenntartsa az informatika világának sokszínűségét.

Az Adobe és a Macromédia eddig is szorosan együttműködtek a fejlesztés és az innováció területén, az egyesülés így nagy változásokat nem hoz a két cég életében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik