Élet-Stílus

Sztárok CD helyett mobiltelefonon

A zenészek újabban a mobiltelefonokon keresztül, közvetlenül szeretnék elérni rajongóikat, kihagyva a lemezkiadókat.

Andy Cato, a Groove Armada nevű formáció tagja megegyezett az O2 brit mobil szolgáltatóval, hogy letölthetővé teszi dalai letöltését a cég előfizetői számára. “Ha ez beválik, a zeneipar sokkal nagyobb piacon tevékenykedhet” – nyilatkozta a művész a BBC Newsnak. “A kalózkodás valósággal virágzik, és úgy tűnik, kicsúszott a kezünkből a digitális rendszerek felett az irányítás. Talán ezzel a módszerre biztosabb lesz a helyzet” – tette hozzá a zenész.

Az első, Got to Get Together című nóta a hét végén vált elérhetővé, a második dal, az After the rain Falls pedig pár nap múlva követi. Csengőhangok, képek a csapatról, turné információ és jegyrendelés szintén elérhető lesz a mobilelőfizetőknek. John Ingham, az O2 zenei részlegének vezetője elmondta, hogy cége brit rádióállomások részére is tervezi a számok megjelenését. “Az elkövetkező hónapokban Andyvel közösen fogunk dolgozni azon, hogy egy maxi anyagot jelentessünk meg rádióadóknak egész Nagy-Britannia-szerte, amit csak mobilon keresztül lehet majd megvásárolni.”

A mobilszolgáltatók a készülékgyártókkal egyetemben valósággal versenyeznek azért, hogy zenét kínálhassanak a telefonjaikon, melyek így már egyre jobban hasonlítanak egy zenegépre. A Sony Ericson hordozható lejátszóval egybeépített készülékek sorával rukkol elő, míg a Motorola egy iTunes kompatibilis mobiltelefonon dolgozik az Apple-lel.

Bár sok ember rendelkezik valamilyen digitális zenelejátszóval, mégis általában a mobil az egyetlen olyan eszköz, amit általában magánál hord. Ahogy a hordozható telefonok egyre sokoldalúbbak és nagyobb tárkapacitással rendelkezők lesznek, úgy a szolgáltatók is egyre inkább igyekeznek felkelteni az emberek érdeklődését a telefonok új képességeinek kihasználására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik