Élet-Stílus

Szekszárdi kavalkáció

Szekszárd mindig kicsit kiesett az útból, 1905-ben is és ma is. A jövőt a bor jelenti, mely felé a majdani hatos autópálya vezet.

Más szóval hamarosan közelebb hozza a mainstreamhez az alvó-álmodó, nagy kulturális örökséggel és világszínvonalú borkulturális adottságokkal rendelkező, szép kisvárost az autópálya. A dél felé futó meszes löszhegyek bonyolult öblei, a hosszú őszök, a rómaiaktól a svábokon át máig ívelő borkultúra, Liszt, Babits és Mészöly Miklós – nem rossz alap ez, van mire építkezni. Néhány napirendi pontot tudunk csak felidézni a jövő péntektől zajló kavalkációból. A borkútból bor fog folyni. Lesz pörköltfesztivál. Konferencia a boraink uniós esélyeiről. Digitális Filmfesztivál, mely az itt egy nap alatt készülő háromperces kisfilmekből áll össze. Pannon Bormustra eredményhirdetése. Lovagi torna, zene minden műfajban és mennyiségben, streetball és fáklyás felvonulás, satöbbi, tessék lemenni.

Szekszárd szépségét jól reprezentáló borral igyekszünk kedvet csinálni a mulatsághoz. Rubinszíne mély, telt, fűszeres illatában alkohol. Ízlelve izzó ez a szesz, de kiegyensúlyozott szerkezetet alkot a még mindig fiatal, nagyon kellemes tanninokkal és savakkal. Még nincs a csúcson a bor, de elegáns és koncentrált. Telt faktúrával simogat, meggyes aroma jellemzi leginkább a friss, ropogós gyümölcsösségét. Nem szívesen, de el kell ismernünk, hogy remek bor, mely 1990 forintos baráti áron érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik