Élet-Stílus

Ma van a Live 8 napja

Ma délután 3 órától egészen hajnali kettőig láthatják a Live 8-ként beharangozott, kilenc különböző színpadon zajló megakoncertet a Magyar Televízió két csatornáján.

Bob Geldof brit rockzenész által szervezett Live 8 szuperkoncert minden idők legnagyobb koncertsorozata. A koncertsorozatot világ kilenc nagyvárosában rendezik meg annak a kampánynak a részeként, amelynek szervezői rá akarják venni a világ leggazdagabb országait: engedjék el a szegény országok adósságát, növeljék az elmaradottak fejlesztésének támogatását és segítsék elő a méltányosság elvén alapuló szabad kereskedelmet. A koncertek után néhány nappal tartják a világ iparilag legfejlettebb hét országát és Oroszországot tömörítő nyolcas csoport, a G8 csúcstalálkozóját a szegény országok megsegítéséről Skóciában.

Az egész napos koncert-folyam helyszínei: London, Philadelphia, Róma, Párizs, Tokió, Moszkva, Berlin, Johannesburg és a kanadai Barries. A földgolyó legnevesebb zenészei lépnek majd fel: Sting, Robbie Williams, Bono, Madonna, Paul McCartney. Ebből az alkalomból újból összeállt a Pink Floyd, és a sztárok névsora még hosszasan folytatható.

Az MTV és Nagy-Britannia magyarországi nagykövetsége jóvoltából a Szabadság téren egy óriás kivetítő segítségével, megszakítás nélkül, délután háromtól hajnalig követhető a világ legnagyobb könnyűzenei koncertjét itthon is követhetik az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik