Élet-Stílus

10 milliárdból épít új üzemet az Audi Győrben

Az Audi Hungaria Motor Kft. 10 milliárd forint értékben új szerszámkészítő gyáregységet épít Győrben, amelyet előreláthatóan szeptemberben adnak át.

Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs munkatársa pénteken egy budapesti sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy a beruházás 39,5 millió euróba, több mint 10 milliárd forintba kerül, kezdetben az üzemben 100 dolgozót foglalkoztatnak, majd 2008-ra, amikorra teljesen kiépül az üzem, 320 dolgozóval számolnak.

Az új gyáregységben szerszámokat és kisszériás karosszéria-elemeket fognak gyártani. Az idén a tervek szerint az Audi Hungaria Motor Kft.-nél mintegy 250 millió eurós beruházásra kerül sor, amely nagyságrendjében megfelel a tavalyi beruházási összegnek.

Az Audi eddig összesen mintegy 2 milliárd eurót fektetett be Magyarországon és 5 ezer főt foglalkoztat. Tavaly az Audi Hungaria Motor Kft.-nél 1 480 000 motort gyártottak és több mint 20 ezer járművet szereltek össze. A cég 2004-ben 329 millió euró nyereséggel zárta az évet, s az idén is hasonló profitot terveznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik