Élet-Stílus

Kemény fellépés az illegális DVD terjesztők ellen

Kiterjedt, zenei albumokat és filmeket jogsértő módon értékesítő kalózhálózatot leplezett le a spanyol és portugál rendőrség - 700 ezer DVD-t és CD-t koboztak el.

Ez volt a két ország rendőrségének első ilyen jellegű közös fellépése, amelynek során harminc személyt tartóztattak le, 200 számítógépet és több járművet koboztak el az északi országrészeken végrehajtott razziák során.

Spanyolországban főként szenegáliakat, jordániaiakat, szíriaiakat, és spanyolokat, Portugáliában marokkóiakat, illetve portugál és brazil állampolgárokat vettek őrizetbe. A kalózhálózatok nemcsak a zenei szaküzleteknek jelentettek törvénytelen konkurenciát, a hatóságok szerint ezek a bandák általában más bűncselekményeket is elkövettek, a kábítószer-csempészettől az emberkereskedelemig és a terrorizmusig.

A portugál rendőrség az idén már korábban is keményen fellépett a zenét és filmeket feketén forgalmazók ellen. Az első negyedében országszerte több mint 43 ezer hamis CD-t és DVD-t koboztak el, többnyire szabadtéri piacokon, ez az egy évvel ezelőtti mennyiség huszonötszöröse.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik