Élet-Stílus

Stratégiai szövetséget köt a Malév

A Malév széndéknyilatkozatot írt alá a oneworld légiszövetséghez való csatlakozásról - jelentette be kedden Gönci János vezérigazgató a gazdasági miniszter társaságában.

A British Airways és az American Airlines által vezetett légiszövetséghez való csatlakozás nyújtja a legtöbb szinergiát a Malév számára, ráadásul a szövetség teljes jogú tagságot kínált – indokolta a döntést Gönci János. A vezérigazgató elmondta, hogy az Air France-vezette Sky Team társult tagságot kínált a Malévnek.

A Finnair finn légitársaság auditálja a Malév tevékenységét, és ennek befejezésekor – várhatóan két-három hónap múlva – írják alá a csatlakozási szerződést a Malév és a oneworld képviselői. A szövetség teljes jogú tagjaként 2006 májusától hangolnák össze a magyar légitársaság és a partner cégek menetrendjeit. A Malév éves szinten 2 milliárd forinttal több jegyár-bevételre számít a csatlakozástól – közölte a vezérigazgató. Tavaly a cég még 4,9 milliárd forintos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, de a jövő évben már szolid nyereséggel számolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik