Élet-Stílus

Búcsúzik a Nyári Tippek

Kedves olvasóink! Elköszönt a nyár, elköszön Nyári Tippek rovatunk is. Hogy édes legyen a búcsú, válogatást készítettünk legolvasottab nyári cikkeinkből!

Ha tenger, akkor Horvátország , Kréta és a Costa Brava , ha pedig tenger mellett hegyekre és túrákra is vágyunk, akkor Szlovénia az ideális célpont.

Olcsó, de garantáltan kalandos a Balkán , különösen jó érzés Bulgáriába utazni, ahol kifejezetten kedvelik honfitársainkat. (Talán a közös határ hiánya az oka?) Ebből a szempontból kellemes élmény Lengyelország is, és nem kell tartani Marosvásárhelytől , vagy Székelyföldtől sem – ez utóbbi helyeken igazi időutazásban lehet részünk.

Búcsúzik a Nyári Tippek 1Aki számára hazánk nyári klímája szélsőségesen melegnek bizonyul, a legjobban teszi, ha észak felé veszi útját: a fülledt kánikula után a szeszélyes skót időjárás, a páratlan Skót Felföld, és a Hebridákon túli szigetek igazi felüdülést jelentenek.


Egzotikus célpontok

Ha valaki Európában szeretne valami nem európait átélni, az utazzon Lisszabonba . Érdemes azonban távolabb is merészkedni: Japán építészeti csoda, Florida a szörfösök és a műsajtok hazája, illetve fordulatokban gazdag, a világ leghíresebb börtönének, az Alcatraznak a története.

Adrenalin flash-re vágyók számára drága, de biztosan emlékezetes az afrikai Zambezi , a raftingosok paradicsoma. Tuvaluba , ebbe a parányi Csendes óceáni szigetországba érdemes a közeljövőbe ellátogatni, a folyamatos vízszintemelkedés miatt ugyanis néhány évtized múlva eltűnik a térképekről.

Gyarapodik a magyar, amit jól érzékelnek az utazási irodák. Egyre többen indulnak luxusútra – alaszkai lazachalászatra, afrikai szafaritúrára, texasi marhacsorda-hajtásra. A luxusútak mellett felkapottak a kalandtúrák is: az adrenalin-szint növelése céljából egyre többen próbálkoznak raftinggal, hegyi kerékpározással, gleccsersível, siklóernyőzéssel vagy dél-afrikai dzsungel túrával.

Akinek idén nem futotta nyaralásra…

Azokat a kedves olvasóinkat, akik idén a légkondicionált munkahelyükön vészelték át a nyarat, az útibeszámolók mellett igyekeztünk kvízekkel szórakoztatni ( Képes Ön idegen nyelven blöffölni?, Ön boldog?, Gyümölcs kvíz, Hogy viszonyul Ön a galambokhoz?.

Végül nincs is annál jobb, mint elmerülni egy jó könyvbe: érdemes böngészni mind a hazai , mind a francia újdonságok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik