Belföld

Nemzetközi hisztériakeltést emleget a kérdések elől elsétáló Varga Judit

Kedden számoltunk be arról, hogy az RTL Híradó egy konferencián szerette volna elkapni Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy a Pegasus-ügyről kérdezze, de a tárcavezető inkább megpróbált elsétálni. A helyzet aktualitását az adta, hogy kedden derült ki, a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel figyelték meg idén júliusban Németh Dániel fotóst, aki Orbán Viktor repülős utazásairól, valamint Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc luxusjachtos nyaralásairól készített képeket.

Varga szerda reggel egy Facebook-bejegyzésben reagált az elsétálásra és azt írta, hogy „a fake news hálózat működésbe lépett” és hogy a sajtó „izzítja a lejárató kampányt”. A miniszter magyarázata szerint alig lépett le a pulpitusról egy áldozatsegítéssel foglalkozó szakmai konferencián, máris mikrofon, kamera, azonban kérdés helyett egy jól felépített nemzetközi hisztériakeltés újabb fejezete következett, egy olyan témában, amelyről korábban már mindent elmondtam, amit jogszabályi keretek között el lehet mondani, sőt a belügyminiszter hétfőn részletes tájékoztatást nyújtott a Nemzetbiztonsági Bizottságnak.

A tárcavezető szerint „estére már csúcsra járt a hecckampány”, miközben az RTL Klub esti híradójában egy szó sem esett az áldozatsegítésről, és azt kérte, hogy „ha már a balliberális médiának nem számít az áldozatsegítés ügye, akkor kérem legközelebb kerüljék a megalapozatlan hangulatkeltést a témával kapcsolatban”, mert a kormány mindent megtesz azért, hogy a segítség mindenkihez eljusson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik