Belföld

A PSZ elnöke szerint vissza lehet térni a tantermekbe

Be kell tartani a járványügyi szabályokat, de vissza lehet térni a tantermekbe, mondta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az ATV Start című műsorában.

Szabó Zsuzsa emlékeztetett, hogy a PSZ márciusban ezernégyszáz alatti napi megbetegedésekben határozta meg az újranyitás feltételeit. Ezt tulajdonképpen elértük, így a Pedagógusok Szakszervezete nem zárkózik el a jelenléti oktatástól.

Szabó szerint mind a társas kapcsolatokra, mind a tananyagban való megfelelő haladásra is szükség van, mivel a digitális oktatás egyiket sem tudta rendesen helyettesíteni.

Az látható, hogy különösen a hátrányos helyzetű térségekben a gyerekek a digitális oktatásban nem tudnak olyan tempóban haladni, amely biztosítja a későbbi továbbhaladásukat. Tehát mi azt mondjuk, hogy igen, természetesen a járványügyi szabályok betartása mellett megnyithatók az iskolák

– mondta Szabó, hozzátéve, hogy fontosnak tartják a folyamatos tesztelést. Elvárják azt is, hogy ha bekerül egy covidos gyerek vagy felnőtt az iskolákba, akkor az igazgatónak legyen lehetősége bezárni az intézményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik