Belföld

A meghalt férfi családjának a védője szerint térdre kényszerítették, és levizelték az egyik érdit az enyingiek

Durva előzményei voltak a pár nappal ezelőtti halálos kimenetelű tömegverekedésnek az érdi család ügyvédje szerint. Bangó Zoltán az ATV híradójának azt mondta, hogy már hónapok óta ment az üzengetés a két család között.

Mint ismert, csütörtök este az enyingi família legalább tizenhat tagja jelent meg az érdi benzinkútnál, hogy  ott találkozzanak az érdi család tagjaival. Mindkét család különböző ütlegeket, ásót, vascsövet, illetve szúró-vágó eszközöket vitt magával a találkozóra. A benzinkútra érve az érdi családhoz tartozó egyik személy elütötte az ott várakozó másik család egyik tagját, majd tolatásba kezdett és elütött egy másik embert is. A tömegverekedésben egy ötvenéves férfi olyan súlyos szívtájéki szúrást szenvedett, hogy meghalt.

 

Az ATV beszámolója szerint az elhunyt férfi édesanyja már júliusban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert több alkalommal is ordibáló férfiak jelentek meg a házuk körül azt üvöltve, hogy „cigányok, meg fogtok dögleni”. Bangó Zoltán szerint egyszer Siófokon tettlegességig is fajult a dolog.

Akkor az enyingi csapat „kést tett az érdi férj torkához, levizelték, és térden állva kellett az életéért könyörögnie

–  mondta az ügyvéd, hozzátéve, semmilyen fegyver, illetve súlyos sérülés okozására alkalmas eszköz nem volt az érdi csapatnál. Szemben az enyingiekkel, akik így érkeztek a helyszínre.

Az ügyvéd szerint az érdiek békés, polgári úton szerették volna tisztázni a konfliktust, és ezért választották találkozási helyül a bekamerázott benzinkutat. A Budakörnyéki Járásbíróság hét enyingi és öt érdi férfinek rendelte el a letartóztatását a tömegverekedés után.

Olvasói sztorik