Belföld

Orbánék kedvenc arab befektetője bejelentés nélkül építkezik

rózsadomb (rózsadomb, )
rózsadomb (rózsadomb, )
A Ferenciek terének új, jordán ura a Rózsadombon építkezik, de elfelejtette ezt bejelenteni.

Hamdan Sameer Mahmoud csodás villát épít a Rózsadombra, méghozzá a Budai Tájvédelmi Körzet szomszédságába, csakhogy az Átlátszló blogja szerint nem minden stimmel ezzel. Ezért a II. kerületi polgármesteri hivatal építésrendészeti eljárást kezdeményezett a kormányhivatalnál.

Az eredetileg kétlakásosra tervezett ház hatalmasra nőtt, ezért a környékbelieknek se tetszik már a Vereckei úti projekt. A blog azt írja, első látásra az épület jócskán túlterjeszkedik a korlátokon, az 1142 négyzetméteres telek alsó részén például nem is lehetne építkezni a kerületi rendezési szabályzat szerint.

A telek négy évig a liechtensteini Verecke Aktiengesellschafté volt, idén áprilisban lett a jordán Mahmoudé. A férfi a budapest szállodaüzemeltető-ingatlanos Mellow Mood csoport társtulajdonosa. Cégtársával, Awad Zuhair Fathival a kezesei az állami hitellel megsegített Párizsi Udvar beruházásnak, de a közeli Buddha-Bar Hotelt is ők működtetik (aminek megnyitóján Orbán Viktor mellett az átvilágításon fennakadt jordán konzul, Zaid Naffa is megjelent).

Mahmoud és Fathi a blog szerint évtizedek óta üzletelnek Magyarországon, eredetileg pénzváltóként kezdték. Most Mahmoud a II. kerületben ügyeskedik, de a kerületi, az épített környezetért felelős igazgatóság mukatársai azt észlelték, hogy be nem jelentett építési munkák zajlanak. Ezért a kormányhivatal építésfelügyeleti eljárása dönti majd el, vétett-e Mahmoud, akinek elég lett volna bejelenteni a garázsépítést.

(Kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik