Belföld

Iránytű: Erősödik a Fidesz

A Jobbik-közeli Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint hat százalékot nőtt októberben a Fidesz-KDNP népszerűsége, így jelenleg 49 százalékon áll – írja a Magyar Nemzet. Az MSZP-vel már csak 7 százalék szimpatizál, ez 4 százalékos csökkenés szeptemberhez képest.

Bejutási küszöb felett a DK és az LMP, előbbi támogatottsága nyolcról hétre, utóbbi hétről nyolc százalékra változott. Elmarad az ötszázalékos parlamenti bejutási küszöbtől a Momentum (3 százalék), az Együtt, a Párbeszéd és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (mindhárom 1 százalék) is.

Alternatív és valódi valóságok a Fidesz kongresszusáról
Nem a pártelnök-választás volt a legnagyobb verseny a vasárnapi Fidesz-kongresszuson, hanem az, hogy ki tudja tovább feszíteni a húrokat a valóság hegedűjén.

A felmérés szerint a Fidesz a teljes népesség körében is stabilan vezet, támogatottsága 34 százalék. Az ellenzéki pártok közül a Jobbik és az LMP erősödött, előbbi 15-ről 17, utóbbi 5-ről 6 százalékra.

Az Iránytű még soha nem mérte ennyire alacsony támogatottságúnak az MSZP-t, a szocialisták tábora ugyanis mindössze hatszázalékos. A DK ebben a szegmensben öt százalékon áll, a Momentum három százalékon, az Együtt, a Párbeszéd és a kétfarkúak egy-egy százalékon.

Már a Jobbik szavazói is ellenzéki összefogásra vágynak
Majdnem 40 százalékuk szerint pedig Gyurcsány Ferencre is szükség van a kormányváltáshoz.

A pártot választani tudók körében is a Fidesz vezet, 41-ről 46 százalékra nőtt a támogatottságuk.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik