Belföld

Életfogytiglant kapott a zalai gyilkos, aki megölt egy alvó nőt

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték jogerősen is azt a 31 éves, többszörösen büntetett előéletű zalai férfit, aki tavaly nyáron megölt egy idős nőt, hogy pénzt szerezzen. Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találták bűnösnek. Döntöttek arról is, hogy egy korábbi ügyben kapott két év felfüggesztett büntetését is le kelljen ülnie. A Pécsi Ítélőtábla keddi ítélete szerint a vádlott 27 év múlva szabadulhat feltételesen, vagyis a dr. Tóth Sándor vezette büntetőtanács helybenhagyta a Zalaegerszegi Törvényszék korábbi határozatát.

A férfi rendszeresen veszekedett barátnőjével, bántalmazta is. A nő megelégelte a rendszeres konfliktusokat és elhagyta agresszív párját. A viták egyik forrása az volt, hogy a férfinak nem volt jövedelme, nem dolgozott ugyanis. Mint azt fent már írtuk, megígérte, hogy pénzhez jut, ez volt a feltétele annak, hogy élettársa visszaköltözzön hozzá.

Úgy döntött, ennek az az útja, hogy bűncselekményt követ el. Ezért 2016. június 24-re virradóra a kerítésen át bemászott az egyedül élő 68 éves asszony házának udvarára, és felfeszítette az ajtót. Az áldozat ekkor már az az ágyában aludt. Odalépett hozzá, és egy a helyszínen talált vascsővel legalább kétszer fejen ütötte. Az idős nő perceken belül meghalt, olyan súlyos koponyasérülést szenvedett.

Ezután a támadó feldúlta a házat, és végül 90 ezer forinttal távozott.

Az elsőfokú ítélet azért nem emelkedett jogerőre, mert a vádlott és védő eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik