Belföld

Verebes: Marton bocsánatot kért, JELENSÉG letudva

A rendező bízik a normák rendcsinálásában, és szerinte lezárhatnák már a zaklatási ügyet.

Marton László Sárosdi Lilla állítása szerint molesztálni próbálta őt évekkel ezelőtt egy autóban, az ügy pedig hatalmas köröket futott a hazai nyilvánosságban, kiemelten színházi körökben. A többség együtt érez Sárosdival, sőt több színésznő előlépett azzal, hogy úgy járt, mint ő. Marton eleinte tagadott, perrel fenyegetett, tehette ezt abban a hitben, hogy többen mellette is kiálltak. Az áldozathibáztatás elharapódzása sem volt elég, hogy a cunami elmossa a Vígszínház rendezőjét, aki csütörtökön bocsánatot kért áldozatától, amit Sárosdi el is fogadott.

Ekkor másodszorra is megjelent a színen Verebes István, és véleményt nyilvánított, így:

Marton bocsánatot kért, inkluzíve belátta, amivel megvádolták, elvitte a balhét, ráment a pályája, és ezzel a JELENSÉG letudva…!? Mi történt, mi történik mindezeken kívül?! Annyira bízom a morálisan szigorú és a humánus normák rendcsinálásában. Úgy, ahogy eddig is sikeres volt minden területen.

Verebes ezt megelőzően még október 20-án nyilvánított véleményt az ATV-ben, ahol azt mondta, megérti Sárosdi lelkiállapotát, csak támadója nevesítését nem. Szerinte egy színésznő gyakran mindent megtenne, hogy játsszon, “és ezzel vissza lehet élni”. Verebes nem helyeselte akkor, hogy meghurcolják Martont, mert “a történtek hatására még züllöttebb és rémesebb lesz minden, a gyűlölet még inkább elhatalmasodik majd. A színésznőnek attól kezdve magánügye, miután ki”.

Verebes István: Marton Lászlót nem lehet felfüggeszteni
Egyébként a Kiss László-ügyben sem volt híve annak, ami történt.

Verebes magyarázkodásra kényszerült emiatt, és ekkor közölte, azt nem érti, az áldozatok miért nem rögtön a zaklatás után álltak ki ezzel. Szerinte “esendőek vagyunk”, ezért részvéte és együttérzése Martoné, aki “vagy öngyilkos lesz, vagy meghal” most. A színházakban az ilyen esetek miatt kéne etikai bizottság is. Mindenesetre meg kéne bocsátani Martonnak, hisz keresztény ország vagyunk – mondta.

(Kiemelt kép: ATV)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik