Belföld

Összeverték, megtaposták és hatszor szúrták meg áldozatukat a győri tinik

Részeg volt az a két fiatal, akik életveszélyesen megsebesítettek egy férfit egy győri parkban még vasárnapra virradó éjszaka. A megyei főügyészség ennek kapcsán azt írta, hogy

a fiúk azzal mentek oda a padon fekvő hajléktalanhoz, hogy azonnal álljon fel és pakoljon ki, viszont időt erre már nem hagytak neki: rögtön bántalmazni kezdték, ütötték, rugdalták, majd miután a földre került, meg is taposták. A fiatalabb, mindössze 15 éves fiú ezután előkapott egy zsebkést és hatszor megszúrta a férfit a mellkasán és a hasán.

Fotó: police.hu

A bántalmazásnak egy járókelő vetett véget, aki rákiáltott a fiatalokra. A tinik végül áldozatuk értékeivel hagyták el a helyszínt. A férfi életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A 15 és egy 16 éves fiút hétfőn kapták el a rendőrök. Kihallgatásukon beismerő vallomást tettek. Emberölés kísérletével gyanúsítják őket.

Fotó: police.hu

A fiúk azóta előzetes letartóztatásba kerültek, amit az ügyészség azért indítványozott, mert félő volt, tanúkat félemlítenének meg, esetleg újabb bűncselekményt követnének el, ha szabadlábon védekezhetnének. Emellett egyikükkel szemben több eljárás is folyamatban van. A kényszerintézkedés elrendeléséről szerdán döntött a bíróság.

(Kiemelt kép: police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik