Belföld

Erőszakolni akart egy budapesti lépcsőházban

Vádat emeltek egy 34 éves férfi ellen, aki néhány hónappal ezelőtt rátámadt egy nőre egy budapesti lépcsőházban, hogy megerőszakolja. Többszörös visszaesőről van szó, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.

A vádirat szerint a nő május 31-én késő este a VIII. kerületben sétált, éppen hazafelé tartott, amikor a vádlott észrevette őt és követni kezdte. Azután támadt rá, hogy beütötte a kapukódot és kinyitotta az ajtót.

A vádlott egy hirtelen mozdulattal hátulról átkarolta a nőt és betolta a lépcsőházba. A lépcsőházban ezután a falhoz szorította a sértettet, és szexuális jellegű cselekményre próbálta kényszeríteni. A sértett próbált kiszabadulni a vádlott fogásából, de a férfi erősen lefogta őt. Később a vádlott elővett egy kést és azt a sértett testéhez nyomta, miközben megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem követi az utasításait.

– áll a Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatásában.

Mindeközben a támadó benyúlt a rémült nő táskájába, és kivett onnan 8 ezer forintot. Ezután megszólalt a férfi telefonja, és ekkor elengedte kiszemeltjét, aki ezt kihasználva elfutott, menekülés közben pedig a táskáját és a telefonját a vádlott felé dobta. A tettes felvette a földről a nő mobilját, majd elhagyta a helyszínt.

A férfit szexuális erőszak kísérletével és kifosztással vádolják, amely bűncselekményekért – a bűnhalmazat miatt is – 18 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik