Belföld

Gyermekrablóktól rettegnek Visegrádon

A rendőrség nem tud róla, hogy állítólag a nyílt utcán akarták elrabolni a gyerekeket.

Bors az érintett szülőkre hivatkozva írt arról, hogy múlt pénteken, a 12 év alattiak fociedzése után, a gyerekeknek túl sokat kellett volna várniuk a buszra, ezért néhányan úgy döntöttek, inkább sétálnak egy megállót. Az egyik anyuka szerint a hat gyerek egymástól kicsit leszakadva indult el.

Éppen két megálló között voltak, amikor megállt a hátul haladók mellett egy fehér, lesötétített ablakú Audi és egy rendszám nélküli fekete furgon, aminek az ablakából kinyúlt egy kéz. Megragadta a fiát, akit unokatestvére rántott vissza.

Utána együtt kiabáltak a többieknek, hogy fussanak.

Egy kislányt a rollerével próbáltak elragadni, miközben a fehér kocsi továbbment, és a sofőr az árokban bujkáló többi gyerek mellé hajtott, a kocsi lámpájával kereste őket, majd feladta.

A gyerekek beszámolói alapján a támadók nem szóltak hozzájuk, az arcukat nem látták, kapucnit viseltek – mondta egy másik édesanya, aki szerint korábban már látták az autót a focipálya körül cirkálni. A gyerekek egy része elfutott, a többi elbújt az árokban, majd felszálltak a buszra,  hívták a szüleiket.

A Visegrádi Sportegyesület elnökhelyettese a lapnak azt mondta, a szerdai edzésre a körzeti megbízottat és a polgármestert is hívta, hogy a szülőkkel átbeszéljék a gyerekek védelmét szolgáló biztonsági intézkedések fokozását. Az önkormányzat közleményben tudatta, hogy a polgármester kezdeményezésére már egyeztettek a rendőrséggel és a polgárőrséggel.

A rendőrség a cikk megjelenése után közölte, hogy “nem történt gyermekrablási kísérlet Visegrádon”.

A Bors cikkében leírtak alapja egy közösségi médiában szárnyra kapott híresztelés, a lap írása ebben a formájában egyértelműen hangulatkeltő, alkalmas arra, hogy az olvasók körében egy meg nem történt eseménnyel kapcsolatban pánikot keltsen. A rendőrség a cikk miatt közzétette levélváltását a lap újságírójával.

Abból kiderül, hogy sem feljelentést, sem bejelentést nem kaptak az üggyel összefüggésben. A szentendrei rendőrök a közösségi média híresztelése miatt végeztek adatgyűjtést, hallgatták meg az érintetteket. Noha bűncselekmény gyanúját semmi sem támasztotta alá, az eset összes körülményét megvizsgálják.

A szentendrei rendőrök a szükséges erőkkel, eszközökkel biztosítja a közrendet, kiemelt figyelmet fordítanak a híresztelésben foglaltakra és kérik, aki bármilyen gyanús körülményt tapasztal, azt azonnal jelezze a 112-es segélyhívón, vagy bármelyik rendőrnél, rendőri szervnél személyesen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik