Belföld

Hónapokig bujkált barátja gyilkosával egy pécsi nő

Emberölés bűntette miatt emeltek vádat egy pécsi férfi ellen, mert megölte volt élettársa új párját. De nem egyedül áll bíróság elé, a nőnek bűnpártolás miatt kell felelnie.

A férfi 2016 augusztusában szabadult a börtönből, ahova többek között azért került, mert bántalmazta volt élettársát. Amíg ült, barátnője új kapcsolatba kezdett, ennek ellenére többször találkoztak, ugyanis a nő próbált neki albérletet keríteni.

2016 szeptemberében a vádlott elment egykori párja lakásához. A volt barátnő új társa – a későbbi áldozat–  el akarta zavarni, ő azonban nem ment el. Összevesztek az asszony miatt.

A vádlott megpróbálta a volt élettársát a lakásból kihúzni, míg a sértett ezt meg akarta akadályozni. A vita során a sértett védekezésképpen egy kést vett elő, mellyel többször a vádlott felé szúrt. Ekkor a vádlott ököllel a sértettet arcon ütötte, melynek következtében az arccsontja eltört, majd a földre esett. Ezután az elkövető a szobában található baltával három alkalommal a sértett fejére ütött.

A rendőrséget a nő értesítette, de hazudott: azt állította, hogy ismeretlen tettes rontott rá a barátjára. A támadó elhagyta a helyszínt és elbújt, de később visszatért, megmosakodott, és kapott tiszta ruhát egykori barátnőjétől. Ezután együtt bujkáltak. Végül idén januárban kapták el őket.

Az áldozat a kórházban belehalt sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik