Belföld
Budapest, 2017. március 19.
Újfajta ötezer forintos bankjegyet bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank 2017. március elsejével. Az új fizetõeszköz színvilágában, grafikájában és biztonsági elemeiben is megújult. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014. és 2018. között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. Ennek elsõ eleme a megújított tízezer forintos volt majd a húszezerforintos bankjegy következett. A régi címletek továbbra is forgalomban maradnak, bevonásuk idõpontjáról az MNB késõbb dönt.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Az MKKSZ diplomás bérminimumot kér a kormánytól

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2017. 09. 23. 10:59

Diplomás bérminimum bevezetését javasolja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

Az MKKSZ közleményében arra hivatkozik, hogy

a jelenleg érvényes jogszabályok szerint a közalkalmazotti bértábla „J” fizetési osztályába tartozó munkavállalók, vagyis azok, akik az akadémiai doktori címmel rendelkeznek ugyanannyit keresnek, mint a kezdő szakmunkások.

A kormány az elmúlt években a munkaerő-piaci problémákat a minimálbér és a szakmunkás bérminimum emelésével próbálta orvosolni. Ezt az emelést azonban a kvalifikáltabb munkaerő bérfejlesztése nem követte, a közalkalmazotti illetményrendszer is több mint 8 éve változatlan maradt.

Az MKKSZ ezért döntött úgy, hogy kiáll a felsőfokú végzettséget, szakképesítést igénylő munkakört betöltők számára kötelezően megemelt fizetések mellett.

Azt kérik, hogy a kormány 2018. január 1-től vezesse be javaslatuknak megfelelően a diplomás bérminimumot.

A szakszervezet szerint ennek összege a mindenkori szakmunkás bérminimumhoz képest legalább 30-35 százalékkal magasabbnak kell lennie.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.