Belföld

Révész nem is tudott a női fenékről

A kormánybiztos határozottan ellenez minden szexista reklámot.

A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos tavasszal a helyszíni bejáráson találkozott ugyan a női fenékkel reklámozott kerékpáros fesztivál szervezőjével, akinek az ötletét támogatta, de azt is kérte, hogy a rendezvényre vonatkozó elképzeléseiről írásban tájékoztassa őt. Ez nem történt meg – írta Fónagy János államtitkár Szabó Tímeának.

Révész Máriusszal a rendezvény szakmai programját nem egyeztették, a plakáthoz sem tőle, sem egyéb kormányzati szervtől nem kértek jóváhagyást.

A plakátokat a kormánybiztos is az interneten látta először. Meglepődve tapasztalta, hogy egy ilyen rendezvény fővédnökeként van feltüntetve.

A plakát tartalmát Révész Máriusz is szóvá tette, azt az internetről és az út mellől eltávolították, a kormánybiztos pedig határozottan ellenzi, hogy egy kerékpáros — vagy bármilyen más —
rendezvényt a nőket szexuális tárgyként bemutató plakáton hirdessenek.

Korábban a Párbeszéd politikusa felháborodott a balatongyöröki I. Országos Kerékpáros Találkozó és Fesztivál hirdetésén, amelyen egy kerékpározó fiatal nő hátsója mellett az „Érezd nyeregben marad” szlogen szerepelt, fővédnökként valóban feltüntetve a kormánybiztost. Szabó Tímea törvényjavaslatot is benyújtott, hogy ne lehessen olyan hirdetést közzétenni, amely öncélúan használja a szexualitást. Korábban pártja bírálta azt is, hogy Magyarországon egy állami, Széchenyi hitelből támogatott online társkereső szolgálat nyíltan prostitúcióra szólítja fel a fiatalokat.

Végre: kitiltották a szexista reklámokat a legfontosabb reklámversenyről
A reklámok Oscarja idén nem díjazhat olyan produkciót, ami tárgyként kezeli a nőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik