Belföld

A professzor Putyin miatt szakított az egyetemmel

Vajda Mihály filozófus (Array)
Vajda Mihály filozófus (Array)
Vajda Mihály lemondott professzor emeritusi címéről.

Az egyik legnevesebb kortárs filozófus vállalhatatlannak tartja, hogy a Debreceni Egyetem díszpolgári címet adományozott Putyin elnöknek. A Széchenyi-díjas filozófus, professzor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja szakít az egyetemmel – szúrta ki a Népszava Vajda Mihály bejegyzését közösségi oldalán.

Igen Tisztelt Rektor Úr!

Sajnálattal közlöm, hogy professor emeritus-i címemről kénytelen vagyok lemondani. Nem szeretnék fenntartani semmilyen kapcsolatot egy intézménnyel, melynek Vlagyimir Putyin a díszpolgára.

Tisztelettel

Vajda Mihály
Debrecen

Vajda Mihály filozófus (Array)
Dübörög a demagógia, Európa Orbán nyomában
Magyarországon gátlástalanul döntenek nyomorba százezreket, de erről "nem csak Orbánék tehetnek. Ez a baloldal felelőssége is" - mondja az idén 80 éves, nemzetközileg is elismert filozófus.

Mint korábban megírtuk, elhatárolódott Putyin díszpolgári címétől az egyetem Alkotmányjogi tanszéke is, amely szerint az autokraták magasztalása mindennel ellenkezik, amit az egyetemi szakmai munkában képvisel és a szenátus semmibe vette azokat az egyetemi polgárokat,

akik a tudományos és az oktatási szabadság versenyfeltételei között járultak hozzá az intézmény nehezen megszerezhető jó híréhez.

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet előzőleg Putyin díszpolgári kinevezését elfogadhatatlannak és jogsértőnek nevezte, mondván a szenátus döntései nem sérthetik és nem veszélyeztethetik az egyetemi autonómiát.

Debreceni Egyetem (debreceni egyetem)
Szétalázzák a Facebookon a Putyint befogadó Debreceni Egyetemet
Teljesen kivannak a népek attól, hogy díszpolgári címet kap az egyetemen az orosz elnök. Hadjárat indult a Facebookon ez ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik