Közélet

Szétalázzák a Facebookon a Putyint befogadó Debreceni Egyetemet

Debreceni Egyetem (debreceni egyetem)
Debreceni Egyetem (debreceni egyetem)
Teljesen kivannak a népek attól, hogy díszpolgári címet kap az egyetemen az orosz elnök. Hadjárat indult a Facebookon ez ellen.

Mint megírtuk, több hallgató nem szimpatizál az ötlettel, hogy a Debreceni Egyetem díszpolgári címet adományozna Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Szerintük tízezrek haláláért felelős az államfő, akivel Orbán Viktor meglepően sűrűn találkozik.

Putyin hivatalosan a cselgáncs vb miatt érkezik Magyarországra, de a debreceni útját lemondta (a díszpolgári címet azért még megkapja).

Putyin látogatása akkora port kavart, hogy ellepték a tiltakozók és trollok az egyetem Facebook-oldalát, és az új divatnk megfelelően elkezdték nagyon alacsonyra értékelni az oldalt és az egyetemet. Cikkünk írásakor, fél és háromnegyed 9 között 1,4-es az oldal átlaga.

Most úgy néz ki a helyzet hogy 2300 darab 1 csillagos, 214 darab 5 csillagos, és elhanyagolható számú 2, 3, 4 csillagos értékelés van az oldalon. Az indoklások is kemények, lássunk párat:

  • “A nagy Vladimir a térképen sem tudná hova tenni ezt a színvonalas intézményt. Megalázó az egész.”
  • “Putin díszpolgári címe után jöhetne valami afrikai diktátor, nem? Hátha ők is adnak pénzt cserébe.”
  • “Mint az DE Műszaki Karon több mint húsz évig oktató, ma már nyugdíjas főiskolai docens soha nem gondoltam volna, hogy egy egyetem “autonóm” vezetése ilyen mélyre süllyedhet! Évtizedekkel léptek vissza az időben, minimális önbecsülésük sincs. Őszinte részvéttel, ami egy erkölcsi hullának kijár.”
  • “Meglepő, hogy az adhatò csillagok nem vörösek…. gusztustalan!”
  • “Nem diktároroknak kellene osztogatni az ilyen címeket. Ki lesz a következő? Kim Dzsong Un vagy esetleg Erdoğan?”

De azért egy pozitív is álljon itt:

Sajnos sokan összetévesztik a bolsevik Szovjetúniót Oroszországgal, az orosz néppel. Most elsősorban azok kiáltanak farkast, akik – vagy akiknek felmenői – a legnagyobb szovjetbarátság haszonélvezői voltak, vagy mind a mai napig haszonélvezői.
Nagyot fordult a világ, nagyot fordulnak a szélkakas-emberek.
További sikeres egyetemi képzést kivánok a méltán nagyhírü Debreceni Egyetemnek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik