Belföld

Súlyosan fertőző víz folyt a ráckevei Dunába

Súlyosan fertőző az a víz, amely a Ráckevei-Soroksári Duna-ágba kerül a Népjóléti árokból – írta Facebook-oldalán Baranyi Krisztina, az Együtt környezetvédelmi szakpolitikusa.

Baranyiék két alkalommal vettek mintát a vízből. Az első alkalommal, amely napos, száraz időben történt, a kémiai vizsgálat extra magas szervesanyag-tartalmat mutatott ki, illetve a bakteriológiai vizsgálatok megálltak a 10-15-szörös határérték túllépést mutató értékeknél, mert annyi e-coli és coliform baktériumot mutattak ki, hogy nem tudták tovább mérni.

A politikus azt írja, hogy ilyen időjárási körülmények között a Dél-Pesti Szennyvíztelepnek kifogástalan, a védett területeknél előírt határértékeknek megfelelő tisztított szennyvizet kellett volna a Natura 2000-es területre engednie. A mérések alapján azonban a víz az erősen szennyezett kategóriába tartozik.

Az esős időben vett minta eredményeit még nem közölték, de annyit igen, hogy ebben az esetben a szennyvíz egyenesen a Dunába folyt, a szennyvíztelepet elkerülve.

Osszátok meg!Súlyosan fertőző az a víz, amely a Ráckevei-Soroksári Duna-ágba kerül a Népjóléti árokból!Kétszer vettü…

Közzétette: Baranyi Krisztina – 2017. augusztus 24.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik