Belföld

Exbarátnője ölette meg 20 éve a nagytarcsai vállalkozót

Rendorsegi-kordon(960x640).jpg (Array)
Rendorsegi-kordon(960x640).jpg (Array)

Húsz évvel ezelőtti gyilkosság felbujtóival szemben emeltek vádat. Egy nő és egy férfi áll bíróság elé,  a vád szerint ugyanis 1997 augusztusában megbízást adtak három embernek, hogy öljenek meg egy nagytarcsai vállalkozót. Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt kell felelniük – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől csütörtökön

A két vádlott már gyermekkorától ismerte egymást. A nő pedig éveken keresztül – egészen a férfi haláláig – az áldozat barátnője volt. A vállalkozó 1994 őszén előzetesbe került, ahonnan 1997 nyarán szabadult, ám ezután megromlott a kapcsolata párjával.

A nő abban az évben, augusztusban bízta meg cinkosát, hogy találjon valakit, aki pénzért megöli a barátját. Így is történt, a férfi felkereste egy ismerősét, aki rövid gondolkodás után elfogadta az ajánlatot. A vádlott egymillió forintot ígért neki, valamint az áldozat kocsiját és arany ékszereit. Társakat is fogadott maga mellé, két embert.

A felbérelt gyilkosokkal a férfi egyeztetett. Ezeken a találkozókon átadta azokat az információkat, amelyeket a nő mondott neki barátja napirendjéről, szokásairól, hogy hova szokott járni. Időközben pedig az egyik tettes egy tápióbicskei családi ház udvarán kiásott egy körülbelül két méter mély gödröt.

Úgy döntöttek, 1997 augusztus 21-én ölik meg a férfit. A három támadó kocsival érkezett a nagytarcsai házhoz.

A vád szerint az elkövetők a sértettet ártalmatlanná tették, majd ezután őt a ház udvarán álló, sértett által használt gépkocsiba ültették, és így már két autóval elindultak a vidéki házhoz, ahol az egyikük korábban a gödröt kiásta. Miután megérkeztek, a megbízást elvállaló férfi a sértettet megölte; a férfi halálát fulladás okozta.

– áll a vádiratban

Ezután levették az ékszereket a halott férfiról,  holttestét pedig az előre kiásott gödörbe tették és másnap bebetonozták.

A Fővárosi Bíróság 2006-ban – egy másik emberölési ügy miatt is – jogerősen  életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a fő végrehajtót, két társát pedig 10-10 évre.  A fenti gyilkosság megbízóinak kilétére csak később merült fel konkrét adat, ezért kellett mostanáig várni a vádemelésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik