Belföld

Visszautasítja az ÖRO, hogy Farkas Flórián 2,5 milliárd forinttal “terhelte le” az országos önkormányzatot

Megírtuk, Lakatos Oszkár azt mondta Farkas Flórián volt ORÖ-elnök nem 1,6 milliárddal, hanem 2,5 milliárd forinttal “terhelte le” az országos önkormányzatot, mert még mindig jönnek visszafizetési kötelezettségek, amelyekről eddig nem tudtak.

Gáspár Szilvia, az Országos Roma Önkormányzat Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának elnöke határozottan cáfolja és visszautasítja Lakatos Oszkár szavait.

Az ÖRO közleményében azt írja,

az Önkormányzat elnöki munkakörének átadás-átvétele 2014. év végén szabályszerűen megtörtént és az arról készült átadás-átvételi jegyzőkönyv letétbe helyezésre került a Fővárosi Kormányhivatalnál. Az elnöki átadás-átvétel során felvett jegyzőkönyv tartalmazza az átadás-átvétel időpontjában fennálló kötelezettségeket. Emellett az Állami Számvevőszék megvizsgálta az Önkormányzat Farkas Flórián elnöksége alatti időszakot (2010-2014).

Mint ahogyan az Önkormányzat tegnapi napon közzétett, könyvvizsgálói jelentésen alapuló közleményéből is kiderült, a 2015-2016. évben, Hegedüs István elnöklete alatti időszakban keletkezett fizetési kötelezettségek és az akkori nem megfelelő gazdálkodás következményeként jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik