Belföld

Orbán utasította Pintért, hogy lépjen fel a zsidózó Zagyva ellen

Zagyva György Gyula (zagyva györgy gyula, )
Zagyva György Gyula (zagyva györgy gyula, )

Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel

– közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szombaton az MTI-vel.

Sajtóhírek szerint Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom korábbi alelnöke Varga-Bíró Tamás zenész, publicistát halálosan megfenyegette és többször lezsidózta írásban és telefonon keresztül is, amiért kritizálta a Gulyás Márton-féle videón való szereplését.

Varga-Bíró ezt tette ki Facebook oldalára.

Nem számít, ki voltál régen, kinek hazudod most magad, és ki szeretnél lenni a jövőben. Ha Gulyás Marci liberális kampányfilmjében, az ő számlaszáma felett pózolva jártatod a pofádat, te is csak egy liberális köcsög vagy.

A Pesti Srácok szerint erre Zagyva így válaszolt:

Büdös zsidó! Hagyjuk ezt a zsidó tempót! Figyelj, VBT, ma este ne aludj otthon, neked véged van, ezt nem úszod meg, f….opó köcsög, meg leszel b…va, elintézünk örökre! Kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!

Hollik István szerint felháborító, ami történt, nem volt még példa a magyar politika történetében ilyen durva antiszemita megnyilvánulás. Szerinte bűncselekmény történt, és a kormánynak el kell utasítania azt, ami történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik