Belföld

Kivonják a forgalomból a felújított orosz metrókat

A csütörtöki napon az M3 vonalon közlekedő felújított metrószerelvényeket – az utasforgalomban eddig megtett futásteljesítmény tapasztalatainak értékelése céljából – ideiglenesen kivonták a forgalomból.

Ennél a típusnál fordult elő, hogy mindkét oldalon kinyíltak a szerelvények ajtajai, a Kálvin térnél. A metrókocsi tele volt utasokkal, de szerencsére senki nem zuhant a sínek közé. Úgy tudni, a vezető azonnal leszállította az utasokat, majd kiállt a forgalomból. A Metróért Egyesület elnöke szerint az első jelek szerint az ajtók nem a vonatvezető hibája miatt nyíltak ki. Bíró Endre azt mondta, az összes ilyen kocsit azonnal le kellene állítani, mert  “biztonságkritikus” hiba történt.

A 37 megrendelt szerelvényből egyelőre 9 darab felújított vonat érkezett vissza Budapestre. Ebből 6 hatósági vizsgával is rendelkezik, négy volt forgalomban. A Metrowagonmas által gyártott, majd felújított szerelvények március végén álltak forgalomba, de már az első pár napon is ki kellett állniuk a forgalomból különböző hibák miatt.

Ha a kormánynak, Budapestnek és az EU-nak sikerül megegyeznie, akkor a hármas metróvonal felújítása ősszel indulhat.

A hármas metró késik a legtöbbet
A legtöbb kimaradást járműhiba okozza.

(A BKV közleménye)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik