Belföld

Kövér László lenácizta a Momentumot

Kövér László házelnök interjút adott a nemrég kormánypártivá vált Figyelőnek, ahol a Momentum látogatásáról is kérdezték az Origoban. Kövér pedig ezt mondta:

Úgy látom, ezeknek a fiatal balosoknak annyi gátlásuk sincs, mint amennyi a politikai felmenőiknek eredetileg talán még megvolt, csak időközben rúgták le magukról. Kétségkívül, a rendszerváltás óta ilyen esemény még nem fordult elő, ezzel együtt egyáltalán nem új, amit ezek a fiatalok az Origo szerkesztőségében műveltek. A nácik hatalomra jutását ábrázoló filmekben visszatérő motívum, amint ilyen “öntudatos legénykék” járják a szerkesztőségeket, hogy “rendet csináljanak”. Talán nem véletlen, hogy a semmiben egyet nem értő bal- és jobboldali mégiumok – ha nem is túl hangosan, de  – közösen emelték fel a szabukat a Momentum akciójával szemben. Megérezték, hogy olyan “innovációs kísérlet” volt ez, amelynek dominóhatása lehet, és nem biztos, hogy érdemes ilyen precedenseket teremteni – ki tudja, kin csattan nagyobbat az ostor.

Ami amellett, hogy pontos helyzetértékelés, azért elég erős kijelentés  a kormánypárt egyik legfontosabb emberétől. Ráadásul nem igaz, hogy nem történt ehhez hasonló, az Élet és Irodalom szerkesztőségének udvarára például kézigránátot is dobtak már.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik