Belföld

Debreceni erőszakoló: a mai napot nem fogod túlélni

Bíróság elé áll a debreceni erőszakoló. A 40 éves férfi a vád szerint tavaly októberben támadt rá egy lányra a könyvtárnál, akit elrángatott onnan és egy félreeső helyen közösülésre kényszerítette. A tettesnek

  • erőszakkal, élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak,
  • kifosztás
  • és súlyos testi sértés kísérletének bűntette

miatt kell felelnie. Az ügyet a Debreceni Járásbíróság tárgyalja, a per pénteken kezdődik.

Korábban annyit lehetett csak tudni, hogy a lányt támadója a bokrok közé kényszerítette, ahol erőszakoskodott vele, majd elvette a pénzét és a helyszínről elmenekült.

Fotó: police.hu

A törvényszék tájékoztatásában azonban fény derül a brutális bűncselekmény további részleteire. Eszerint a férfi október 8-án este a belvárosban szórakozott és ivott. A lány szintén a belvárosban időzött, majd éjszaka a barátjához ment, ahonnan viszont hajnali 4 körül feldúltan távozott.  A Hadháziról a Nyíl utcára ment gyalog, a villamos felé.  Már a  könyvtárnál  járt, amikor

V. J. a háta mögé lépett és hátulról átkarolta. A férfi megemelte a  167 centiméter magas, 52 kilós lányt és a Bem téren lévő bokros, parkos részhez tolta.

A lány igyekezett szabadulni a szorításából, de nem sikerült neki.

Közben a vádlott közölte vele, hogy meg fogja erőszakolni. A parkban a lány segítségért kiabált, próbálta megütni támadóját, aki emiatt egyre agresszívabbá vált és legalább négyszer ököllel fejen és tarkón ütötte, közben azt mondta neki, hogy a mai napot nem fogja túlélni.

A lány emiatt nem mert tovább ellenkezni, így a férfi le tudta venni róla az alsó ruházatot és  “szexuális aktusra kényszerítette”. Az áldozat  kérlelte, hogy hagyja abba, azt mondta, inkább ad neki pénzt, csak engedje el.  Rövid idő után a  támadó  megállt és közölte: elfogadja az ajánlatot. A lány kivett 13 ezer forintot a táskájából, a férfi pedig elszaladt a Nagyerdő felé.

Az áldozat a Bem téri zebrához ment és egy arra haladó taxistól kért  segítséget, nem sokkal később pedig rendőrök érkeztek a helyszínre.

A férfiról a támadás után fantomkép készült, végül nem sokkal karácsony előtt sikerült elkapni.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik