Belföld

Kitartóan, gátlástalanul bántalmazta, csikket oltott el a nő karján

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék még hétfőn azt a férfit, aki brutálisan bántalmazta élettársát. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette – ebben találták bűnösnek egyebek mellett.

Az érintettek együtt éltek. A kapcsolatuk alatt a férfi – ahogy a bíróság fogalmaz –

egyre inkább ellenőrzése alá vonta barátnőjét, magatartási szabályokat írt elő és elérte, hogy rávette, hogy számolja fel a baráti kapcsolatait. 

A pár gyakran veszekedett, ezek a viták pedig általában tettlegességig fajultak.

Ezen alkalmakkor a vádlott test szerte bántalmazta a sértettet, ütötte, rugdosta, miközben becsületét súlyosan sértő, lealacsonyító kifejezésekkel illette. Előfordult, hogy az utcán, a bevásárló központban, és a lépcsőházban is bántalmazta a sértettet. 2016. április 18-án az esti órákban az erkélyen dohányzó sértettet kérdőre vonta, hogy miért dohányzik, majd berángatta a szobába, kezéből kivette a félig elszívott cigarettát, majd jobb alkarján oltotta be.

A nő ekkor súlyos sérülést szenvedett. Tíz nappal később viszont,

2016. április 28-án az ittas állapotban lévő vádlott veszekedni kezdett a sértettel, majd a földre rántotta, ahol rugdosni kezdte, melynek következtében bal oldali, légmellet eredményező IX-X. bordatörést szenvedett. A sértett bár könyörgött a vádlottnak, hogy vigye kórházba, a terhelt csak másnap tett eleget a kérésének. A kórházban megállapították, hogy orvosi beavatkozás hiányában a légzési elégtelenséget eredményező légmell a sértett halálához vezetett volna.

– áll a bíróság tájékoztatásában.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi büntetlen előéletű és egy kiskorú gyermekről gondoskodik.Súlyosító körülményként vette figyelembe viszont, hogy  hogy a cselekményeket “hozzátartozója sérelmére, kitartó, gátlástalan módon követte el”, valamint, hogy ilyenkor általában ittas volt.

A vádlott és védője enyhébb ítéletért fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért, vagyis a döntés nem jogerős. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. a vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.

 

A törvényszék a vádlott előzetes letartóztatását rendelte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik