Belföld

A Fidesz magát köszöntötte anyák napján

A baloldal is megkapta a magáét a kormánypárt ünnepi közleményében.

Anyák napi közleményt adott ki a Fidesz, melyben arról biztosítja az édesanyákat, hogy a kormánypártok mellettük állnak, és azon dolgoznak, hogy „a megbecsülést és a segítséget az év mindennapján és minden élethelyzetben érezzék”.

A közleményben azt írják: „a baloldal kormányzása alatt a megszorítások első célpontjai mindig a gyermekes családok és az édesanyák voltak, elvették tőlük a családi adókedvezményt, a hároméves gyest, az otthonteremtési kedvezményeket, bölcsődéket zártak be, és a sorozatos adóemelésekkel megnehezítették számukra a mindennapi megélhetést”. Ehhez képest a Fidesz „a 2018-as költségvetést is” úgy tervezte, hogy „a családok és a munkából élő édesanyák előrébb tudjanak lépni”.

„A béremeléseknek köszönhetően több százezer család jövedelme nő, már havi 35 ezer forint lesz a kétgyermekesek családi adókedvezménye” – írják a közleményben, hozzátéve, hogy továbbra is biztosítják a gyed-extrát, a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatását segítő Munkahelyvédelmi Akciót, és a nők negyven év munka utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét. „Minden eddiginél többet fordítunk az ingyenes gyermekétkeztetésre, az ingyenes tankönyvellátásra és az otthonteremtésre” – folytatják.

Azt is írják: „a kisgyermekes dolgozók anyákat több bölcsődei férőhellyel és rugalmasabb bölcsődei ellátással is segítjük, és a gyed maximum összege már csaknem duplája lesz a 2010-es szintnek”. Emellett megígérték, hogy az „eddigieknél is több figyelmet és pénzt” fordítanak a lombikbébi-programra, az örökbefogadás, nevelőszülőség segítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik