Belföld

Kósa személyi titkára szervezte a Jobbik plakátjainak rongálását

Csonka László, a XV. kerület fideszes önkormányzati képviselője írta azt az Alfahír birtokába került levelet, amiben a jobbikos plakátok rongálását szervezi. A politikus egyébként Kósa Lajos személyi titkáraként is dolgozik.

Kedves Tagtársaim! Bizonyára sokan láttátok a Jobbik óriásplakátjait, amit most szeretnénk feldíszíteni különféle szövegekkel. Kérlek írjátok meg, hogy a kerületben pontosan hol vannak olyan nagy forgalmú helyszínek, ahol ilyen plakátok vannak kihelyezve. Egyben azt is kérem, hogy aki szeretne részt venni a díszítésben, legyen szíves jelezze felém

– áll a levélben.

Csonka László az Alfahír értesülését telefonon megerősítette, és mivel “undorító hazugságnak” tartja a plakátot, ezért azt mondta, “bármi, ami ez ellen elkövethető szerinte teljesen normális dolog”. A fideszes képviselő arra a bírósági döntésre hivatkozott, ami szerint egy politikai plakát módosítása véleménynyilvánításnak számít és “ebben az értelemben nem bűncselekmény”. Csonka elmondta, teljes mértékben egyet ért azzal, hogy feliratokat tegyenek a plakátokra vagy lefessék azokat.

A fideszes képviselő a beszélgetés során úgy fogalmazott, nem mondaná, hogy megrongálják a plakátokat, inkább úgy fogalmazna, hogy “egy népművészeti díszítésre” kerülne sor.

A Jobbik feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen köztéri plakátjaik megrongálása miatt – közölte Jakab Péter szóvivő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Értékelése szerint a kormánypárti politikusok ahelyett, hogy szembenéznének az igazsággal és bocsánatot kérnének “minden lopásért”, el akarják takarni az igazságot. Jakab Péter azt mondta, az esetet nem hagyják következmények nélkül és feljelentést tesznek, Orbán Viktor miniszterelnöktől pedig azt kérik, hogy hívja vissza “szabadcsapatait”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik